Selecteer een pagina

AVG Griep

door | 23 nov 2018 | Blogs

De winter staat voor de deur, de kans op griep is dus ook weer aanwezig. Bij griep neem je rust en is het verstandig je temperatuur te meten. Je kunt pijnstillende middelen nemen zoals aspirine of paracetamol. Maar er vooral voor zorgen dat het virus verdwijnt uit je lichaam en dat kost vaak een aantal dagen. Proces en maatregel toch? Wellicht even wennen maar ik ervaar de nieuwe privacywetgeving, de ‘AVG’, ook wel een beetje als een griep epidemie. Los van het feit dat het een wettelijke verplichting is, ervaar je het toch een beetje als lastig, iets wat moet, iets wat je overkomt, waar je geen tijd voor hebt en/of voor wilt vrijmaken. En als je er niets mee doet komt het toch iedere keer terug. Even wegdrukken met een AVG-paracetamolletje zou dan fijn zijn… We kunnen het zo voelen of beleven maar de wetgeving gaat niet meer weg en is simpelweg iets waar iedereen aan moet voldoen. Een beetje de wet volgen of tegen jezelf zeggen dat het niet van toepassing is op jou en/ of je bedrijfsvoering is niet aan de orde. De AVG wet is er nu eenmaal en daaraan dient iedereen zich te conformeren, wij allemaal!

Het duurt even..

Het is even geleden maar in 1975 werd de autogordel wettelijk verplicht voor iedere nieuwe te ontwerpen auto. Een jaar later is de gordel verplicht gesteld om hem te dragen. Vanaf 1992 moesten gordels ook achterin gedragen worden. In 1995 droeg circa 77% van de Nederlanders een gordel in de auto buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom was dat circa 10% lager. In 2010, u raadt het al, draagt ruim 97% een autogordel binnen en buiten de bebouwde kom. Het heeft vele jaren geduurd voordat iedere Nederlander, na het betalen van de nodige bekeuringen, eraan gewend was een gordel te moeten dragen.

Het kost dus tijd

De les die we leren uit de feiten is dat het lang heeft geduurd voordat de autogordel goed was geïntegreerd en geaccepteerd. Wanneer je kijkt naar de AVG is deze wetgeving nieuw, misschien lastig, maar één ding weten we zeker, verdwijnen zal hij niet. Iedereen zal beschermd moeten worden op de digitale snelweg, het draait daar vooral om jouw persoonsgegevens die mogelijk misbruikt kunnen worden. Dit leidt mogelijk tot persoonlijk ‘letsel’, dat wil toch niemand?

Bescherm jezelf

De griepvaccinatie heeft zich voldoende bewezen; inmiddels beschermt de kwetsbare doelgroep zich grotendeels tegen het griepvirus. In het verkeer beschermen wij onszelf met diverse veiligheidsmaatregelen zoals de autogordel. De tijd om ons op de digitale snelweg te beschermen is nu aan de orde. De noodzaak jouw eigen gegevens te beveiligen is een feit. Ga dit niet uit de weg! De overheid treft terecht maatregelen en geeft ons dat duwtje in de rug met de AVG. Wacht niet tot je een bekeuring krijgt! Ga er nu mee aan de slag en zorg dat je AVG griepvrij blijft.

Secureness B.V.
Bob Hilgersom

AVG Griep

  De winter staat voor de deur, de kans op griep is dus ook weer aanwezig. Bij griep neem je rust en is het verstandig je temperatuur te meten. Je kunt pijnstillende middelen nemen zoals aspirine of paracetamol....